Διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης: εναρκτήρια εκδήλωση στο Στρασβούργο

Η εκδήλωση σήμανε την έναρξη στη συμμετοχική διαδικασία της Διάσκεψης που διοργανώνεται από κοινού από το Κοινοβούλιο, το Συμβούλιο και την Επιτροπή.

Την Ημέρα της Ευρώπης για το 2021, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο φιλοξένησε την εναρκτήρια εκδήλωση της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης.

Εορτασμός της Ημέρας της Ευρώπης

Οι πρόεδροι των θεσμικών οργάνων της ΕΕ εκφώνησαν ομιλίες σχετικά με το όραμά τους για την Ευρώπη, μετά από χαιρετισμό του προέδρου Μακρόν, ενώ οι συμπρόεδροι της Εκτελεστικής Επιτροπής απάντησαν σε ερωτήσεις πολιτών από όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ. Στην αίθουσα βρέθηκαν φοιτητές Erasmus από όλη την ΕΕ, με μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Διάσκεψης, σεβόμενοι πλήρως τους ισχύοντες υγειονομικούς κανόνες, ενώ περίπου 500 πολίτες συμμετείχαν στην εκδήλωση εξ αποστάσεως. Εξ αποστάσεως συμμετείχαν επίσης υπουργοί Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των εθνικών κοινοβουλίων της ΕΕ, καθώς και άλλες σημαίνουσες προσωπικότητες.

Παρακολουθήστε επιμέρους τμήματα της εκδήλωσης κάνοντας «κλικ» στους αντίστοιχους συνδέσμους:

Χαιρετισμός του Emmanuel Macron, Προέδρου της Γαλλίας

Ομιλία του David Sassoli, Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Ομιλία του Πρωθυπουργού της Πορτογαλίας António Costa, για την Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ

Ομιλία της Ursula von der Leyen, Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Παρεμβάσεις των συμπροέδρων της Εκτελεστικής Επιτροπής της Διάσκεψης: Guy Verhofstadt (Κοινοβούλιο), Ana Paula Zacarias (Συμβούλιο) και Dubravka Šuica (Επιτροπή)

Ή παρακολουθήστε ολόκληρη την εκδήλωση – συμπεριλαμβανομένων των μουσικών τμημάτων από τον βιολιστή Renaud Capuçon και το κουαρτέτο Karski.

(Visited 14 times, 1 visits today)

About The Author

You Might Be Interested In

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *