ΕΛΜΕ Καστοριάς: Επιπτώσεις λειτουργίας Πρότυπου Λυκείου – Μέρος 1ο, (Δυστυχώς θα ακολουθήσουν κι άλλα…)

ΕΛΜΕ Καστοριάς: Επιπτώσεις λειτουργίας Πρότυπου Λυκείου – Μέρος 1ο, (Δυστυχώς θα ακολουθήσουν κι άλλα…)

Είχαμε επισημάνει εγκαίρως, με συνεχείς ανακοινώσεις, σε όλους τους τόνους και σε όλη τους την έκταση, τις επιπτώσεις που θα είχε η λειτουργία Πρότυπων αλλά και Πειραματικών σχολείων στην περιοχή μας. Δυστυχώς όχι μόνο δεν εισακουστήκαμε αλλά η κυβέρνηση και οι τοπικοί ιθύνοντες συνεχίζουν να κωφεύουν στα πραγματικά προβλήματα του δημόσιου σχολείου εμμένοντας στο καταστρεπτικό αντιεκπαιδευτικό τους έργο.

Λίγες μέρες μετά την απόφαση μετατροπής του 1ου Λυκείου Καστοριάς σε Πρότυπο Λύκειο και αν κοιτάξει κανείς τις ανακοινώσεις της ΔΔΕ Καστοριάς που αφορούν στις κρίσεις των οργανικών υπεραριθμιών, θα κατανοήσει το σοβαρό πρόβλημα που δημιουργείται στις υπηρεσιακές μεταβολές δεκάδων συναδέλφων: Συνάδελφοι που χρόνια τώρα περιμένουν την άρση της υπεραριθμίας τους ή αναμένουν να τοποθετηθούν οργανικά σε ένα σχολείο παραμένοντας στη διάθεση του Π.Υ.Σ.Δ.Ε. ώστε να αποκτήσουν επιτέλους μία σχετικά μόνιμη εργασιακή στέγη, βλέπουν για άλλη μία φορά να ανατρέπονται τα σχέδια τους.

Θα πρέπει επιτέλους κάποιοι να καταλάβουν ότι η δημόσια εκπαίδευση και το μέλλον των μαθητών μας δεν μπορούν να αποτελούν χώρο για προσωπικά στοιχήματα, ατομικά ανέξοδα ρίσκα, ελιτίστικες φιλοδοξίες και ατομικίστικες λογικές.

Συνεχίζεται …

Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο δωρεάν σχολείο των ίσων ευκαιριών, της ίσης πρόσβασης και της ίδιας γνώσης για όλους τους μαθητές χωρίς διακρίσεις!

 

(Visited 6 times, 1 visits today)

About The Author

You Might Be Interested In

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *