Προσεχώς στο ΕΚ: Εμβόλια κατά του COVID-19, σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, σύνοδος κορυφής της ΕΕ

Οι ευρωβουλευτές ενημερώνονται σχετικά με την πρόοδο που έχει σημειωθεί όσον αφορά την έγκριση εμβολίων κατά του COVID-19 και ψηφίζουν μέτρα κατά της παιδικής πορνογραφίας στο διαδίκτυο.

Εμβόλια

Την Πέμπτη, η Εμέρ Κουκ, η εκτελεστική διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, ενημερώνει τα μέλη της επιτροπής περιβάλλοντος και δημόσιας υγείας για την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην ΕΕ όσον αφορά την αξιολόγηση και την έγκριση εμβολίων κατά του COVID-19.

Παιδική κακοποίηση στο διαδίκτυο

Τη Δευτέρα, η επιτροπή πολιτικών ελευθεριών ψηφίζει τροποποιήσεις στους κανόνες για την προστασία του της ιδιωτικής ζωής στις ηλεκτρονικές επικοινωνίες, έτσι ώστε οι πάροχοι υπηρεσιών ψηφιακής επικοινωνίας να συνεχίσουν την οικειοθελή επίβλεψη περιεχομένου και δεδομένων κίνησης με σκοπό τον εντοπισμό υλικού σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.

Τεχνητή νοημοσύνη

Την ίδια μέρα, η επιτροπή νομικών υποθέσεων ψηφίζει επί έκθεσης που εξετάζει τη στρατιωτική χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, την εφαρμογή της τεχνολογίας στην υγεία και τη δικαιοσύνη, καθώς και τον αντίκτυπό της στη δημοκρατία και το κράτος δικαίου.

Σύνοδος κορυφής της ΕΕ

Ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, απευθύνεται στους ηγέτες της ΕΕ στην έναρξη της συνόδου κορυφής, την Πέμπτη. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης περιλαμβάνουν τα μέτρα για τον κορονοϊό, την κλιματική αλλαγή, την ασφάλεια και τις εξωτερικές σχέσεις της ΕΕ.

(Visited 19 times, 1 visits today)

About The Author

You Might Be Interested In

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *