Η Φλώρινα ήταν ο τιμώμενος ελληνικός προορισμός της γαστρονομικής γιορτής KOUZINA που διοργάνωσε ο Δήμος Αριστοτέλη Χαλκιδικής, το τριήμερο 6-8 Σεπτεμβρίου 2024.

Και τις τρεις ημέρες, η ευρύτερη περιοχή γέμισε γεύσεις, αρώματα, ήχους και χορούς από τη Φλώρινα, με πρωταγωνιστές τα κεμπάπια και τα χάλκινα.

Η Μπάντα της Φλώρινας των αδερφών Βαλκάνη έδινε το ρυθμό με τους ήχους των χάλκινων και του γλεντιού και οι χορευτές του Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης» και του Λυκείου Ελληνίδων Φλώρινας έστηναν ολονύχτιο χορό στη Μεγάλη Παναγία, την Αρναία και την Ιερισσό.

Παράλληλα, τα ονομαστά κεμπάπια Φλώρινας ψήνονταν στα μαγαζιά των οικισμών και προσφέρονταν κατά δεκάδες στους συνδαιτυμόνες, που είχαν την ευκαιρία να γευτούν και να απολαύσουν το σήμα κατατεθέν της γαστρονομικής ταυτότητας της Φλώρινας.

Τον Δήμο Φλώρινας εκπροσώπησαν στις εκδηλώσεις οι αντιδήμαρχοι Σοφία Φουδούλη – Τζώτζη και Κωνσταντίνος Ρόζας, ενώ παρέστησαν ακόμη ο Δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος και η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Χαλκιδικής Αικατερίνη Ζωγράφου.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί πως τις εκδηλώσεις παρακολούθησε αρκετός κόσμος και φυσικά πολλοί Φλωρινιώτες που κατοικούν στη Χαλκιδική.

Την όλη διοργάνωση είχαν ο Δήμος Αριστοτέλη, το Επιμελητήριο Χαλκιδικής και η Αριστοτελική Σύμπραξη Επαγγελματιών του Δήμου, υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Από @anikos

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ